Collectieve ruimte met kunstwerk

De enige waterwoning in het Schoonschip project met een deels publieke functie. In het souterrain is een collectieve ruimte voor vergaderingen, workshops enzovoorts. Op de begane grond vind je een representatieve ontvangstruimte met veel glas. Een tweede ingang voert naar het appartement. Op de begane grond heeft het appartement twee slaapkamers en een badkamer. Via een trap naar boven kom je bij een ruime woonkamer, een slaapkamer en een badkamer Op beide verdiepingen zijn verschillende buitenruimtes.

 

Op de betonnen bak staat een woning met houtskeletbouw wanden. De gevelbekleding is van Frak├ę latten. Deze duurzame houtsoort is onderhoudsarm en vergrijst onder invloed van het weer. Dat geldt ook voor de kozijnen van Accoya. Deze kozijnen zijn in het woongedeelte zo geplaatst dat ze een optimaal zicht bieden op de omgeving. De collectieve ruimte heeft voorzetwanden waarin tafels en stoelen zijn ge├»ntegreerd. Hier zijn de toiletten betegeld met restanten tegels uit de hele wijk. Het levert een groot kunstwerk op. In het collectieve project Schoonschip is gestreefd naar optimale duurzaamheid. Er is niet bezuinigd op de installaties. De technische ruimte in het souterrain is voorzien van glazen wanden zodat je goed kunt zien hoe duurzaam de wijk is gemaakt.

 

Architect: John Kusters bouwkundig ontwerp en advies, Nijmegen